fredag 27. mai 2011

Scuba divers

Hei hå, hei hå, nå skal vi snart ut og dykke igjen.

12-metersdykkene var fantastiske! Vi så havskilpadde, baracuda, sting ray, eagle ray, flyndrer, og fisk(er) i fine farger, former og fasonger. Når man først klarer å venne seg til å skulle trekke pusten under vann og puste normalt, og slappe av, så føles det usannsynlig digg å bare sveve rundt, tilnærmet vektløs. Rolige bevegelser, se rundt seg, og nyte alt. Dykk nr 1 og 2 innebar også et par "skills" - øvelser som er viktige for beherske situasjoner som kan oppstå under vann. Vi måtte igjen ta inn vann i maska og boble det ut igjennom nesa (usj), og vi hadde en alternate ascend, hvor man skulle puste av samme tank som buddyen sin, gjennom to forskjellige munnstykker, eller hva det heter for noe på norsk... Men det var morsomt, og det gikk veldig fint.

Dagen derpå var det to dykk til 16 og 18 meter som stod for tur. Her måtte vi også igjennom noen øvelser, som å "sveve" på samme sted uten å gjøre annet enn å puste inn eller ut for å regulere høyden sin i vannet. Vi måtte følge kompass frem og tilbake, ta av og på igjen maska under vann, og gjøre en oppstigning hvor vi skulle late som vi var tomme for luft. Pust dypt inn, strekk hendene i været, si "aaaaaaaah" mens man slipper ut litt luft av gangen, og svøm oppover! Gina gikk tom for luft siste meteren, men klarte det, HURRA! og Linda syns egentlig det var litt morsomt. Disse dykkene var minst like spennende som dagen før, og vi kom opp på båten med glis om munnen.

På ettermiddagen stod "the final exam" for tur, og alle (13 stk) bestod med glans. Dette ble feiret med påspandert øl fra instruktøren. Rundt det store bordet satt det en gjeng fornøde mennesker den kvelden. Festen gikk videre til en bar/ utested som heter Treetanic, bygget rundt og oppe i et tre. Hele stedet var prydet med mosaikkfliser, klinkekuler, flaskebunner osv, murt inn. Utrolig fascinerende! Vi skal prøve å få tatt noen bilder av stedet i dagslys i løpet av de neste dagene.

I går hadde vi fri, men vi bestemte oss for å også gjennomføre Advanced-dykkerkurset, så vi tok med oss litt lesestoff og oppgaver, og dro på en strand ikke så langt unna. Der var en stor, rød papegøye noe av det første vi møtte. Stranda var nydelig, akkurat som man kan se på postkort, og vannet var varmt og deilig. Det eneste negative var at vi så ut som vi hadde fått vannkopper eller røde hunder eller noe alle sammen etterpå, pga sandfluer som tydeligvis likte at vi var i deres umiddelbare nærhet en del timer. Solbrente og prikkete gikk vi tilbake til Underwater Vision, dusja, skifta, og sjekka ut litt mer av øya. Fikk oss noen fine armbånd, deilig pizza, øl, og igjen, en koselig kveld:)

Men NÅ! Skal vi ut og dykke deep dive og bouyancy control. Igjen - vi gleder oss!!

Båten med utstyret vårt linet opp..

Oksygentanker
På båten etter det aller første ordentlige dykket vårt
Gina - den kommende scuba diver'n
Viktig å bytte tank mellom dykkene så man har nok luft ;)
Tissepause - "whatever you do, do NOT pee in your wet suits!"
Jeff, Ryan, Rachael, Esther, Liz, fun diver, Andreas, Line, Frida, Jonny

Rensing av utstyr - i FERSKVANN

Kveldskos med øl, drinker og gitarspill

The beach... Ganske idyllisk, hæh?!

Honduras' nasjonalfugl

Her tilbragte vi noen varme timer

Stranda

 Chico, som egentlig er en chica
Hun var glad i Pringles...

1 kommentar:

  1. Så flinke dere er!

    Jeg føler et ørlite misunnelsens drag i svømmehuden mens jeg drikker en ganske dyr øl og titter ut på den grå Oslofjorden med 9 grader i lufta...
    Men jeg tar det som en mann.

    Kjør på med kurs! ;)

    SvarSlett