lørdag 28. mai 2011

30 meter rett ned

Tjenare!

I går dykket vi ned til 30 meter. Det er DYPT, og også veldig kult. Da vi kom ned, kikket vi opp, men overflaten var ikke mulig å få øye på. Fargene blir mer og mer borte, alt blir til slutt blått. James tok fram en tomat, den var grønn-blå. Vi fikk hvert vårt egg som vi skulle skrelle, presset på 30 meter (som er 4 ganger større enn vanlig) gjør at plomme og hvitte blir presset sammen. Vi tok ut plomma og lekte med den i vannet. Deretter holdt James opp en plate med numrene 1-20 i tilfeldig rekkefølge. Vi skulle finne alle tallene og ta oss på nesa hver gang vi fant et tall i riktig rekkefølge. Det tok ca 30 sekunder. Dette dykket varte ikke så lenge, fordi oksygenet også blir komprimert og varer ikke like lenge som på grunnere vann. Vel oppe i båten gjorde vi øvelsen med tallene en gang til, men her brukte vi bare 15 sekunder. Ting tar lenger tid og man kan bli litt 'narced' fordi det er en høyere andel nitrogen i kroppen som gjør at du blir litt tussete (spør Tone som prøvde å kaste tomaten på Gina nede på 30 meters dyp. Spør også australske Jeff som hadde større problemer med å vise åtte fingre på en gang).

Det neste dykket var på ca 12-15 meter, og her var formålet å trene på flyteevnen ved å gjøre flere øvelser. Det innebar å henge opp ned og prøve å velte en liten gjenstand som stod på bunnen, ved å bruke munnstykket. Når man trekker pusten, blir lungene som en ballong og du flyter opp. Blås ut, og du vil synke, Vi svømte gjennom en firkant og lærte å blåse luftringer. Alle disse øvelsene førte til mye latter under vann (!) og mye tømming av maska for vann.

På kvelden var vi på en bar som heter Tranqila. Den ligger på en brygge, og flere av gutta hadde mye moro med å hoppe fra den øverste delen av baren, og uti vannet. Vi satt også på med en four wheeler, Utila style. Dvs. seks mennesker på samme kjøretøy. Gikk kjempefint, og var moro!

I dag var vi oppe tidlig for å dykke, og det var helt fantastisk klart vann. Vårt første dykk var ned til et vrak på 25 meter. Vi svømte rundt vraket flere ganger mens vi hele tiden steg. Det var veldig kult og nå har vi virkelig fått dreisen på dykking. Vi tenker ikke lenger like mye på at vi må puste sakte (bortsett fra Linda som klarte å bruke opp lufta si, og måtte få luft fra en ekstratank på 5-meters sikkerhetsstopp før oppstigning), padle riktig og holde kroppen i strømlinjeform, nå klarer vi også å kikke ordentlig på fisk og andre ting (bevisst kompetente, for de som er inne med begrepene vi har lært på skolen).

Det andre dykket handlet om navigasjon og vi brukte kompass til å svømme i en firkant, så en trekant. Deretter svømte vi en lang tur (kan man si det?) hvor vi så masse kul fisk og fantastisk korallrev. Dykking er super awesome og vi er hekta!

I kveld er det night diving, vi snakkes!

Buddy studying.. Oppgaveløsing til siste innlevering

Her leser vi om night diving

På vei til Tranqila, fascinerende ledningesystem (hilsen Linda)

Jaaaaaa... så bare pass deg!

En herlig gjeng!

Ikke mye bilder fra disse dagene, men vi fant en fin youtubefilm fra vraket: http://www.youtube.com/watch?v=aIoIsQh0LZk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar